νέα | news

Η Κορίνα Βουγιούκα σε solo recital στο Zündorfer Klosterkapelle στην Κολωνία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 με έργα J. Dowland, F. Schubert, Τ. Ρωσόπουλου.

Cologne 25/2/24
Solo recital with works by J. Dowland, F. Schubert, T. Rosopoulos.

see details http://www.klosterkapelle.de


με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου
Κείμενο: Σοφιάννα Θεοφάνους
Μουσική διασκευή: Τάσος Ρωσόπουλος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Παπαγκένα: Παναγιώτα Πολυζωίδου, σοπράνο
Παπαγκένο: Βασίλης Μαυρογεωργίου
πληροφορίες εισιτήρια



Δευτέρα 3 Απριλίου 2023
Μικρό Παλλάς 21.15
Το Ελληικό Σχέδιο – ONASSIS FOUNDATION

Πρώτη παρουσίαση δύο νέων έργων σε ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου

Ματσαράγκες, πέντε χοροί του υποκόσμου για σόλο κιθάρα
κιθάρα, Κορίνα Βουγιούκα

Λαϊκοί Ιππότες
έργο σε πέντε μέρη για σύνολο δωματίου
Κορίνα Βουγιούκα, κιθάρα
Κωστής Θέος, τσέλο
Ίρις Λουκά, βιόλα
Βαγγέλης Παπαγεωργίου, ακορντεόν κονσέρτου

πληροφορίες – εισιτήρια

Ματσαράγκες
Ένας τεκετζής, μια πόρνη, ένας αλάνης, τρεις λαχανάδες κι ένας κουτσαβάκης συναντούν σε έναν Πειραιώτικο τεκέ τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τον Μπέλα Μπάρτοκ και τον Έκτορ Βίλα Λόμπος. Τους ζητούν να γράψουν έναν χορό για τον καθένα πριν βγουν στη γύρα για ματσαράγκες. Ο καθένας τον σκοπό του, ο καθένας τον ρυθμό του, να χορέψουν για μια στιγμή ελευθερίας, μια στιγμή δικαίωσης και παρηγοριάς. περισσότερα

Οι Λαϊκοί Ιππότες είναι ένα μουσικό έργο που διηγείται αποσπάσματα της ρεμπέτικης ζωής. Ένα έργο για το κούρδισμα (καραντουζένι), το μουστάκι, τον ερωτισμό, τα όπλα, το διαρκές παράπονο, το κουστούμι, τη ματαίωση, τον άγραφο κώδικα, την αίσθηση ελευθερίας, την περηφάνια, την απομόνωση, το τραγούδι, το χασίς, τον χορό, τη διαμαρτυρία. περισσότερα


24 Δεκεμβρίου 2022

Τρίτο Μαέστρο

Μ’ ένα εκλεκτό δώρο προς τους ακροατές της, η Ελληνική Ραδιοφωνία γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα: έναν καινούργιο ιντερνετικό σταθμό, τον πρώτο που θα βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία του κλασικού ρεπερτορίου. Το όνομα αυτού, Maestro.

Θα είναι προσβάσιμος από την Παραμονή των Χριστουγέννων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tritomaestro.gr

Θα μπορείτε να τον ακούτε και  μέσω της πλατφόρμας www.ertecho.gr, καθώς και, πολύ σύντομα, από το τηλεοπτικό μπουκέτο της ΕΡΤ, όπως ακριβώς και το Δεύτερο Λαϊκά και το Kosmos Jazz.

Εξήντα οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Τρίτο Πρόγραμμα αποκτά το πρώτο «παιδί» του, αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Βασισμένος σε μια επιλογή έργων και ηχογραφήσεων που έκανε ο συνθέτης Τάσος Ρωσόπουλος και που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, ο Maestro θα διατρέχει τους αιώνες και τα είδη του λόγιου ρεπερτορίου, αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασική μουσική. Παρόντες εδώ δεν θα είναι μόνον ο Μπαχ, ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, ο Βιβάλντι και ο Πουτσίνι, αλλά και κορυφαίοι συνθέτες του 20ού, ακόμα και του 21ου αιώνα, όπως ο Μπάρτοκ, ο Μπρίτεν, ο Λίγκετι και ο Ανταμς. Παρόντα θα είναι, επίσης, τα δημοφιλέστερα, τα πιο αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και άλλα, λιγότερο γνωστά, που ο Maestro προσκαλεί τους ακροατές του να ανακαλύψουν.

Εδώ, η κλασική μουσική θα είναι οικεία, αλλά και απρόοπτη. Η συλλογή του σταθμού  έχει σκοπό να ανατρέψει τον μύθο που θέλει αυτό το ρεπερτόριο να απευθύνεται μόνο σε «μυημένο» κοινό. Παράλληλα, οι ενημερωμένοι μουσικόφιλοι, πλάι στις ιστορικές ερμηνείες, θα ανακαλύψουν νέες εκπλήξεις, νέες εξαιρετικές  ηχογραφήσεις και ελπιδοφόρους, άξιους καλλιτέχνες.

Ασφαλώς, δεν θα λείπουν και οι  Έλληνες δημιουργοί και ερμηνευτές που διέπρεψαν και διαπρέπουν στη λόγια μουσική. Μαρία Κάλλας, Νίκος Σκαλκώτας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Λεωνίδας Καβάκος, Θεόδωρος Κουρεντζής και τόσοι άλλοι θα χρωματίζουν με τον δικό τους, προσωπικό τρόπο τη συλλογή του νέου ιντερνετικού σταθμού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Avanti Maestro!

πηγή http://www.ert


28 Νοεμβρίου 2022

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Η εντός και καθ’ ημάς θάλασσα

Αλεξία Βουλγαρίδου – Κορίνα Βουγιούκα

Μια διαδρομή στη Μεσόγειο, από την Κύπρο ως την Ισπανία, και από το Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας. Τραγούδια της παράδοσης ή άλλα που επηρεάστηκαν από αυτήν, μουσικές και λόγια που φυλάσσουν και μεταφέρουν μέσα στον ωκεανό του χρόνου το αποτύπωμα της ανθρώπινης ύπαρξης. Θα ακουστούν, ανάμεσα σε άλλα, τα Πέντε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια του Ραβέλ, τα Επτά ισπανικά παραδοσιακά τραγούδια του ντε Φάγια, ελληνικά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, ιταλικές άριες μπαρόκ,  μουσική του Τάσου Ρωσόπουλου σε στίχους ανώνυμου Κύπριου ποιητή του 16ου αιώνα καθώς και έργα των Κωνσταντία Γουρζή και Νέστορα Taylor.

Για πληροφορίες και εισιτήρια πατήστε εδώ


23 Οκτωβρίου 2022

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Το πέρα Αιγαίο

Τζούλια Σουγλάκου, Γιάννης Χριστόπουλος

Έναν συγκινητικό φόρο τιμής στη μικρασιατική μουσική παράδοση αποτελεί η συναυλία «Το πέρα Αιγαίο» που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, στις 19.30. Τα έργα ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι μονωδοί της ΕΛΣ Τζούλια Σουγλάκου και Γιάννης Χριστόπουλος, συνοδευόμενοι στο πιάνο από τη Σοφία Ταμβακοπούλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από αύριο Τρίτη 18/10, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω του ticketservices.gr

Το πρόγραμμα αυτής της ιδιαίτερης συναυλίας καλύπτει την απόσταση ανάμεσα στη λόγια και την ελαφρά ελληνική μουσική τού χθες και του σήμερα μέσα από συναρπαστικά έργα των Πέτρου Γιαννακού, Λεωνίδα Ζώρα, Μανώλη Καλομοίρη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Διονύσιου Λαυράγκα, Τιμόθεου Ξανθόπουλου, Μωρίς Ραβέλ, Αιμίλιου Ριάδη, Τάσου Ρωσόπουλου, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Νίκου Συνοδινού, Φίλιππου Τσαλαχούρη κ.ά.

Πληροφορίες: https://www.nationalopera.gr/…/item/4702-to-pera-aigaio


1η Αυγούστου 2022 
Αρίων Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου
Πολυχώρος Δεσμός  Μολύβου

800 π.Χ.
Νύμφες στήνουν χορούς και περπατούν στις κορφές της ποίησης και της μουσικής.
Ένας ύμνος για την ανθρώπινη φύση.

Ειρήνη Μπιλίνη Μωραϊτη, σοπράνο
Κορίνα Βουγιούκα, κιθάρα
Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος
Αγγελική Τόμπρου, αφήγηση


22 Μαΐου 2022

The Liqueur of Don Giovanni

Νέο έργο για Ορχήστρα
Πρεμιέρα:
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

Το λικέρ του Don Giovanni
Divertimento του ανικανοποίητου

                  Έργο για Ορχήστρα που ξεκινά και σταματά στο σημείο όπου η κωμωδία γίνεται δράμα.

                  Ο Don Giovanni με ένα λικέρ στο χέρι, αναπολεί μια ερωτική του αποτυχία. Προσπαθεί να επαναφέρει στην μνήμη του το πρόσωπο του θηράματός του αλλά αδυνατεί. Ξέρει πως δεν θα θυμηθεί το πρόσωπό της γιατί η αποτυχία είναι πιο δυνατή από την ομορφιά.

                  Στροβιλισμοί χορών που δεν ολοκληρώνονται εναλλάσσονται με εκκωφαντικές σιωπές που κάνουν το όνειρο εφιάλτη. Ή μήπως ένα όνειρο απλά; Το λικέρ δεν τελειώνει.

                  Η τιμωρία του ακόλαστου ή το μαρτύριο του ανικανοποίητου;

πληροφορίες – εισιτήρια


13 Ιανουαρίου 2022

121650731_3667124150019406_2879101989451911473_n      Παρουσίαση του συμφωνικού ποιήματος Παν ο Μέγας τέθνηκε από την Φιλαρμονική Ορχήστρα “Mihail Jora” Μπακάου στην αίθουσα Ateneu στις 18.30 υπό την διεύθυνση του Iulian Rusu.
Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τον Οκτώβρη του 2021 στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών.
Βρείτε πληροροφορίες για το έργο εδώ

271421499_1829803713871805_4233381388184899346_n


22 Οκτωβρίου 2021

Νέο έργο για Ορχήστρα
Πρώτη παρουσίαση Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

πληροφορίες – εισιτήρια megaron.gr

Παν ο μέγας τέθνηκε!
Ο αναστεναγμός της Γης

Ο Πλούταρχος στα Ηθικά [Περί τῶν κλελοιπότων χρηστηρίων] διερευνώντας  τους λόγους για τους οποίους είχε εκπέσει η μαντική τέχνη στην εποχή του, μας αφηγείται μια ιστορία στην οποία ήταν παρόν ο Επιθέρσης, δάσκαλος γραμματικός και πατέρας του ρήτορα Αιμιλιανού.

{Καθώς το πλοίο, όπου ταξίδευε ο Επιθέρσης προς την Ιταλία, έφτασε στις Εχινάδες έπεσε ο άνεμος και το πλοίο παρασύρθηκε στους Παξούς. Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή από την ξηρά που φώναξε δυνατά με το όνομά του τον Θαμούς, τον Αιγύπτιο καπετάνιο. Όλοι απόρησαν μιας και λίγοι γνώριζαν το όνομα του καπετάνιου. Ο Θαμούς αρχικά δεν αντέδρασε, η φωνή επέμεινε και όταν ο καπετάνιος απάντησε, η δυνατή φωνή του είπε  «Όταν φτάσεις στο Παλώδες να αναγγείλεις πως ο μέγας Παν τέθνηκε». Όλοι όσοι το άκουσαν αυτό, μεταξύ τους και ο Επιθέρσης, έμειναν εμβρόντητοι και συζητούσαν αν έπρεπε να εκτελεστεί το πρόσταγμα της φωνής. Ο Θαμούς αποφάσισε πως αν φυσούσε άνεμος, να περάσει από εκεί χωρίς να κάνει τίποτε, ενώ, αν υπήρχε νηνεμία και γαλήνη, να επαναλάβει αυτό που άκουσε. Φτάνοντας στο Παλώδες καθώς δεν έπνεε άνεμος ο Θαμούς, κοιτάζοντας από την πρύμνη την στεριά, φώναξε όπως ακριβώς το είχε ακούσει «Παν ο μέγας τέθνηκε!». Πριν ολοκληρώσει την φράση του, ακούστηκαν αναστεναγμοί και επιφωνήματα απορίας όχι ενός αλλά πλήθους ανθρώπων. Πολλοί ήταν παρόντες, τα νέα διαδόθηκαν και ο αυτοκράτορας Τιβέριος κάλεσε τον Θαμούν και άρχισε να διερευνά την υπόθεση του Πάνα}.

Η ιστορία θεωρήθηκε συμβολική και δηλώνει το τέλος μια εποχής, το τέλος των πραγμάτων δίχως πιθανώς να γνωρίζουμε το μέλλον τους. Φυσικά όμως, ο Πάνας δεν πέθανε. Μπορεί οι εθνικοί να υποχώρησαν και ο χριστιανισμός πανηγυρίζοντας να έγινε αδιαμφισβήτητος, ο Πάνας κατάφερε να υπάρχει γύρω μας. Είτε ως Σατανάς – άρχοντας του σκότους – στα εκκλησιαστικά βιβλία, είτε ως πνεύμα της υπαίθρου, είτε πολύ συχνά ως έμπνευση των ποιητών.

Ίσως μια σύγχρονη ζοφερή ανάγνωση θα ερμήνευε το τέλος του Πανός ως το τέλος της Φύσης. Της Φύσης που περικλείει το απλό, το λιτό, το ευδαιμονικό, το σημαίνον.

Όμως οι αναστεναγμοί στην ιστορία  του Πλουτάρχου δεν είναι ένα ολιγόψυχο μοιρολόι, είναι ένα κάλεσμα. Είναι ο αναστεναγμός της Γης που καλεί τον Πάνα να την σώσει. Ο Μέγας Παν δεν πέθανε!

Αφορμή για τον προβληματισμό και το έργο στάθηκε το κείμενο του καθηγητή Μ.Ζ.Κοπιδάκη «Πέθανε πράγματι ο Μέγας Παν;» [εκδόσεις Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (2019)]


9 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΗΧΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
Έκθεση

6ptyxo 80x54cm-afisa-for web


Τετρακόσια και πλέον χρόνια μετά το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, το ενδιαφέρον των φιλότεχνων ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα των Κρητών για τον μεγάλο συμπατριώτη τους παραμένει αμείωτο. Ο Δομήνικος, ο οποίος υπέγραφε στα Ελληνικά τα έργα του ενώ ζούσε στην Ιταλία και την Ισπανία και έγινε γνωστός ως El Greco, ο Έλληνας, είναι αναμενόμενο να είχε ενδιαφερθεί για τους αρχαίους εικαστικούς τύπους. H Έκθεση, με αναπαραγωγές ψηφιακού υλικού που ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, στοχεύει να διερευνήσει αυτήν την πτυχή της δημιουργικής διαδικασίας του και να παρουσιάσει περιπτώσεις που αποκαλύπτουν ότι ο καλλιτέχνης ήταν εξοικειωμένος με τις αρχαίες επινοήσεις τις οποίες επεξεργαζόταν και επαναδιατύπωνε στα έργα του.

Τον 16ο αιώνα, άλλωστε, ουμανιστές, λόγιοι και καλλιτεχνικοί σύμβουλοι, ανά την Ευρώπη και ιδίως την Ιταλία, διακατέχονταν από κοινό πάθος για τη μελέτη και τη συλλογή αρχαίων κειμένων, αλλά και αρχαιοτήτων μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Έτσι στη Βενετία και τη Ρώμη, τα δύο μεγάλα πολιτιστικά κέντρα στα οποία διέμεινε και εργάστηκε για μια δεκαετία, ο Θεοτοκόπουλος ήλθε σε επαφή με αρχαιογνωστικούς κύκλους, αλλά και με τα ίδια τα αρχαία μνημεία, γλυπτά, ανάγλυφα, νομίσματα, όπως και με απεικονίσεις τους σε έργα άλλων ζωγράφων. Στην Έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου λοιπόν παρουσιάζονται παράλληλα με τα έργα του Θεοτοκόπουλου απεικονίσεις αρχαίων γλυπτών, ανάγλυφων κλπ. που αποκαλύπτουν πόσο ευέλικτες και ανθεκτικές στο χρόνο είναι οι αρχαίες φόρμες.

Λαμβάνοντας, επίσης, κατά το δυνατόν, υπόψη τη σύγχρονη τάση οι εικαστικές εκθέσεις να είναι για τους επισκέπτες μια πολυαισθητηριακή εμπειρία, επιχειρείται σε συνεργασία με την Δρ. Κορίνα Βουγιούκα, διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και τον συνθέτη Τάσο Ρωσόπουλο, η δημιουργία «ηχοτοπίων» που συνοδεύουν αρμονικά κάποια από τα έργα του Θεοτοκόπουλου. Η επιλογή αυτή συνάδει με την στόχευση της Έκθεσης να είναι ανοιχτή στο μεγαλύτερο δυνατόν εύρος κοινού, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες για την πρόσβαση και την ενημέρωση των οποίων έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα. Έτσι, μεταξύ άλλων, έχει προβλεφθεί να κρατιέται σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο ο άξονας του οπτικού πεδίου ώστε τα άτομα με κινητικά προβλήματα που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια να έχουν καλύτερη πρόσληψη της εικόνας.

Η Έκθεση αυτή δεν θέλει εξάλλου να παραγνωρίσει τη μοναχική πορεία του Θεοτοκόπουλου που έζησε με αίσθηση προσωρινότητας και ως ξένος, σε περιβάλλοντα

που δεν ήταν πάντα φιλικά. Η παρουσίαση έργων του Θεοτοκόπουλου θα μπορούσε λοιπόν να αποτελέσει μια ακόμα αφορμή για την προαγωγή γόνιμου διαπολιτιστικού διαλόγου και επιθυμία των διοργανωτών είναι να ενθαρρυνθούν μέλη ξένων κοινοτήτων να επισκεφτούν τον εκθεσιακό χώρο.

Με αφορμή την Έκθεση κυκλοφορεί δίγλωσσος συλλογικός τόμος με άρθρα των διαπρεπών Καθηγητών, Fernando Marías, Αγγελικής Λυμπεροπούλου, José Riello, Jeongho Park, που έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Την έκθεση και τον συλλογικό τόμο επιμελείται η Δρ. Ιάνθη Ασημακοπούλου.


7,8,15,16,17,21,22,23 Μαρτίου
Η Κερένια Κούκλα |THE WAX DOLL
όπερα σε δύο πράξεις | Opera 

51949000_2284421875126402_4778352572241018880_oΗ Κερένια κούκλα, το κορυφαίο «αθηναίικο μυθιστόρημα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που έφερε έναν διαφορετικό αέρα στην ελληνική λογοτεχνία των αρχών του 20ού αιώνα και σκανδάλισε στην εποχή του, γίνεται όπερα από τον διακεκριμένο συνθέτη Τάσο Ρωσόπουλο μετά από παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πάνω σε λιμπρέτο του Γιάννη Σβώλου.

H νέα όπερα σε δύο πράξεις Η κερένια κούκλα σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου έρχεται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του πάντα ανήσυχου Σίμου Κακάλα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 7 Μαρτίου 2019 και για οκτώ μόνο παραστάσεις έως και τις 23 Μαρτίου 2019.

Ο Σίμος Κακάλας ζωντανεύει τη δραματική ιστορία του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, δημιουργώντας ένα γοητευτικό, ατμοσφαιρικό και απόκοσμο σύμπαν από γκόθικ στοιχεία, κινηματογραφικές εικόνες, ρεαλιστικές μάσκες και αναμνήσεις από μια Αθήνα άλλης εποχής. Εκεί, ο Θάνατος και η Ζωή χάνουν τα ευδιάκριτα όριά τους, παίρνοντας τη μορφή του ήλιου, της αποκριάς, του φεγγαριού, της αμυγδαλιάς, του μωρού, της θάλασσας και του ίδιου του Χρηστομάνου.

The famous Wax Doll, the novel with which Konstantinos Christomanos breathed new life into the early 20th-century Greek literature, is refashioned into an opera by the celebrated composer Tasos Rosopoulos, commissioned by the Alternative Stage of the Greek National Opera and based on a libretto by Yannis Svolos.

ΜΟΥΣΙΚΗ – Τάσος Ρωσόπουλος
ΛΙΜΠΡΕΤΟ – Γιάννης Σβώλος, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – Νίκος Βασιλείου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – Σίμος Κακάλας
ΣΚΗΝΙΚΑ – Κέννυ ΜακΛέλλαν
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – Κλαίρ Μπρέισγουελ
ΜΑΣΚΕΣ – Μάρθα Φωκά
ΦΩΤΙΣΜΟΙ – Παναγιώτης Λαμπής
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – Μαρία Νεοφυτίδου


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΜΑΝΟΣ – Αρκάδιος Ρακόπουλος

ΒΕΡΓΙΝΙΑ – Θεοδώρα Μπάκα
ΝΙΚΟΣ – Γιάννης Καλύβας
ΛΙΟΛΙΑ – Στελίνα Αποστολοπούλου
ΘΕΙΑ ΕΛΕΓΚΩ – Τζούλια Σουγλάκου
ΚΥΡΑ-ΕΥΡΥΔΙΚΗ – Σοφία Κυανίδου
ΚΥΡΑ-ΔΗΜΗΤΡΑΙΝΑ – Λυδία Αγγελοπούλου
ΚΥΡΑ-ΑΡΙΣΤΕΙΔΑΙΝΑ – Μαργαρίτα Συγγενιώτου
ΜΠΙΜΠΙΚΑ – Λυδία Ζερβάνου
ΜΙΜΗΣ, ΝΕΑΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ Β’ – Διονύσης Τσαντίνης
ΝΤΙΝΟΣ – Γιάννης Φίλιας
ΓΙΑΤΡΟΣ, ΙΕΡΕΑΣ, ΝΕΑΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ Α’, ΠΩΛΗΤΗΣ Α’, ΣΥΜΠΟΤΗΣ – Δημήτρης Ναλμπάντης
ΕΚΚΛΗΣΑΡΗΣ – Κωστής Μαυρογένης
ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ – Νίκος Βασιλείου
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ – ΧΟΡΕΥΤΕΣ – Πάνος Αποστολόπουλος – Ειρήνη Μπάλκου Παπαδοπούλου – Μίλτος Τσιάντος – Χριστίνα Πετρολέκα

Συμμετέχει το Ergon Ensemble

ΦΛΑΟΥΤΟ – Νίκος Νικόπουλος, Μαριλένα Δωρα
ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ – Ηλίας Σκορδίλης
ΚΟΡΝΟ – Μάνος Βεντούρας, Βαγγέλης Βαβυλουσάκης
ΚΡΟΥΣΤΑ – Μπάμπης Ταλιαδούρος
ΒΙΟΛΙ – Κώστας Παναγιωτίδης
ΤΣΕΛΟ – Αλέξανδρος Μποτίνης, Φαμπιόλα Οχέντα
ΜΠΑΣΟ – Νίκος Τσουκαλάς, Γιώργος Αρνής
ΤΣΕΜΠΑΛΟ – Πάνος Ηλιόπουλος, Χρήστος Σακελλαρίδης
ΚΙΘΑΡΑ – Κορίνα Βουγιούκα
ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ – Άρτεμις Βαβάτσικα

πληροφορίες -Εισιτήρια


8,9ΔΕΚ 2018
ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση

Μουσικά Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα για αφηγητή και ορχήστρα

Christmas Narratives poster@Sakis StritsidisΤα Χριστούγεννα φέτος έρχονται νωρίς στη Στέγη. Τα νέα γιορτινά διηγήματα «Εγώ το ξωτικό» και «Όνειρο με κόκκινο σκουφί» γίνονται συναυλίες και μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων σε παιδιά από 5 έως 105 ετών. Μπείτε στον κόσμο της μουσικής.

Συνθέτες: Κωστής Κριτσωτάκης, Τάσος Ρωσόπουλος
Συγγραφείς: Μαριβίτα Γραμματικάκη, Κατερίνα Σχινά
 Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου
Ορχηστρικό σύνολο: Ventus Ensemble
 Αφηγητές: Γιώργος Κατσής, Κωνσταντίνος Μπιμπής
 Σκηνογραφική επιμέλεια: Πάρις Μέξης

Από το ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ στη ΣΤΕΓΗ

πληροφορίες εισιτήρια


4,11,18_NOE , 16ΔΕΚ 2018
Tα χέρια μας είναι η καρδιά μας 

Ιστορίες Ηρωίδων του Σαίξπηρ
Οικία Κατακουζηνού

IMG_9994-f

Μάιρα Μηλολιδάκη, σοπράνο
Θεοδώρα Μπάκα, μέτζο σοπράνο
Κορίνα Βουγιούκα, κιθάρα, μεταγραφές έργων και επιμέλεια κειμένων

Οφηλία, Ιουλιέτα, Δυσδαιμόνα, Ιμογένη, Σύλβια… «Έπειτα πήρε μια χορδή λεπτότατη αλλά μεγάλης αντοχής και απειροπάλμων δονήσεων και πέρασε τα πετραδάκια ένα-ένα σαν χάνδρες σε μιαν αλληλουχία όπου τα χρώματα είχαν ονόματα […].»
A. Εμπειρίκος, Τα Τεκταινόμενα

Η γυναικεία μορφή στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ,
εκμυστηρεύσεις και εξομολογήσεις
Ανθολογώντας τραγούδια και άριες συνθετών που εμπνέονται από τις σαιξπηρικές ηρωίδες και αφορούν σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας.
Ανώνυμοι συνθετες της Αναγέννησης , C. Monteverdi, B. Strozzi, G. Rossini, R. Schumann, J. Brahms, G. Fauré, E.W. Korngold, Τ.Ρωσόπουλος

Κυριακή 4,11,18 Νοεμβρίου στις 19.30
Είσοδος 12ευρώ – Μειωμένο 10ευρώ

Οικία Κατακουζηνού 
5ος όροφος
Λεωφόρος Αμαλίας 4
Πλατεία Συντάγματος


1-7_8_2018                   7o Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων , Μόλυβος Λέσβου

18341812_773163022860141_6178437495049356913_n
Από 1 έως 7 Αυγούστου 2018, σας περιμένουμε να μοιραστούμε μουσικές εμπειρίες και βέβαια να απολαύσουμε «δημιουργικές» διακοπές. Σεμινάρια, διαγωνισμοί, εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις για παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές. Και βέβαια, κάθε βράδυ, υπέροχες συναυλίες για όλους.

Πληροφορίες Εγγραφές www.arionacademy.com


26_12_2017      22_12_2017  Ραδιοφωνικές μεταδόσεις Radio Broacasting
Τρίτο_Πρόγραμμα

Σε δύο ειδικές μεταδόσεις από το Τρίτο Πρόγραμμα  δύο ραδιοφωνικές πρεμιέρες για τα παραμύθια.
Radio Premiers for two musical fairy tailes from Third Program – Hellenic Radio Television


Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017  ώρα 15.00 booklet_NEROLOULOUDO

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ στο ΤΡIΤΗ ΚΑΙ 3 στο ΤΡΙΤΟ με ΤΡΙΑ (+3) ΔΩΡΑ για 3 ΩΡΕΣ!
“Το Νερολούλουδο ή το κορίτσι που ξεχάστηκε” σε μουσική του Τάσου Ρωσόπουλου.
και κείμενο του Γιώργου Κοροπούλη
Το έργο είναι ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου και βασίστηκε στην ομώνυμη ιδέα της Λυδίας – Ευθυμίας Ζωντανού που ξεχώρισε από τον διαγωνισμό/αγώνες ευγενούς άμιλλας για συγγραφή από παιδιά του Ελληνικού Σχεδίου το 2013.
Παρουσιάζεται σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση, μια ηχογράφηση του Νοεμβρίου του 2017 ειδικά για το Τρίτο Πρόγραμμα (επιμέλεια Μιχάλης Συγλέτος και Βασίλης Χανιώτης), με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ που διευθύνει ο Πάνος Βλάχος. Αφηγητής ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης και σολίστ στην κιθάρα η Κορίνα Βουγιούκα.

 

MIA FORA KI ENAN KAIRO coverΠαρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017
“Όλα τα πρωινά του Τρίτου” με τον Γιώργο Φλωράκη  στις 08.00-10.00
Το Θαρραλέο Αγόρι και ο Δράκος του Πηγαδιού σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα .
Με αφορμή την κυκλοφορία του cd Μια Φορά κι Έναν Καιρό 2 από το Ελληνικό Σχέδιο και την Στέγη, θα μεταδοθεί το μουσικό παραμύθι για αφηγητή και ορχήστρα όπως παρουσιάστηκε από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον Μανώλη Μαυροματάκη υπό την διεύθυνση του Γιώργου Μπαλατσινού στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
μουσική Τάσος Ρωσόπουλος , κείμενο Γιώργος Κοροπούλης
βασισμένο σε παραδοσιακό παραμύθι της Θράκης
Το έργο ήταν ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου.

Ακούτε Τρίτο!!
στην Αττική 90,9 και 95,6
στο διαδύκτιο
http://webradio.ert.gr/trito/
σε όλη την Ελλάδα
http://webradio.ert.gr/syxnotites-radiofonias/


11_11_2017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT13901451_1218143111583013_6314907158172150879_n
The Nuremberg Municipality will present the musical tale of Tasos Rosopoulos and George Koropoulis “Mystic Water Flower” (original title “To Nerolouloudo”) on November 11th in the
Heilig-Geist-Saal, in the framework of a charity event for Smile of the Child.
narratοr,
Eleftheria Komi guitar, Korina Vougiouka
Hochschule für Musik Nürnberg Orchestra
The work was commissioned by To Elliniko Shedio
Ο Δήμος Νυρεμβέργης στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης για το Χαμόγελο του Παιδιού θα παρουσιάσει το μουσικό παραμύθι του Τάσου Ρωσόπουλου και του Γιώργου Κοροπούλη “ Το Νερολούλουδο ή το κορίτσι που ξεχάστηκε” στις 11 Νοεμβρίου στην αίθουσα Heilig-Geist-Saal. Aφήγηση, Ελευθερία Κόμη – κιθάρα , Κορίνα Βουγιούκα
Με την Ορχήστρα της Μουσική Ακαδημίας της Νυραμβέργης (Hochschule für Musik Nürnberg).

Το έργο ήταν ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 23 Μαρτίου 2014.
Βασίστηκε στην ομώνυμη ιδέα της Λυδίας – Ευθυμίας Ζωντανού που ξεχώρισε από των διαγωνισμό/αγώνες ευγενούς άμιλλας για συγγραφή από παιδιά του Ελληνικού Σχεδίου το 2013.

 


Screen Shot 2017-10-05 at 7.18.53 PM

03_11_2017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT
Ο κύκλος τραγουδιών Ψεύτες Ήλιοι στη Στέγη.
ποίηση Wilhelm Müller –
απόδοση Διονύσης Καψάλης
Διονύσης Σούρμπης
– βαρύτονος
Δημήτρης Γιάκας – πιάνο
Ελληνικό Σχέδιο_Κύκλος Μετασχηματισμοί
_ Ένα Διαφορετικό Χειμωνιάτικο Ταξίδι
περισσότερα

The song cycle The False Suns in Stegi Onassis Cultural Centre
Poetry by Wilhelm Müller
Translation by Dionysis Kapsalis
Dionysios Sourbis –
baritone ,
Dimitris Giakas –
piano
The Hellenic Project _Tranformations Cycle –
A Different Winter Journey    
more


Screen Shot 2017-03-02 at 10.17.49 AM18,19_03_2017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT Πρεμιέρα του έργου “Η Επίσκεψη” για ορχήστρα και μέτζο σοπράνο, βασισμένο στο ομώνυμο πίνακα του Γιώργου Ρόρρη , με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και την Θεοδώρα Μπάκα στη Στέγη – ανάθεση του Ελληνικού Σχεδίου-.Premiere of “I Episkepsi”  (The Visit) for Orchestra an mezzo soprano based on Giorgos Rorris’ homonym painting. Performance by National Radio Television Symphony Orchestra,Theodora Baca – mezzo, Loukas Karytinos-conductor  περισσότερα more



metasximatismoi-ii-screen-shot
24_02_2017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT
“το Αγνό και το Ένα”
Στο πλαίσιο του κύκλου Μετασχηματισμοί – 3 Οι Έρωτες του Ποιητή – από το Ελληνικό Σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη, θα παρουσιαστεί ο νέος κύκλος τραγουδιών του Τάσου Ρωσόπουλου με τίτλο “το Αγνό και το Ένα” σε ποίηση Heinrich Heine και απόδοση στα Ελληνικά του Διονύση Καψάλη. Ερμηνεύει η Θεοδώρα Μπάκα, στην κιθάρα η Κορίνα Βουγιούκα.
A new song cycle by Tasos Rosopoulos with Theodora Baka – voice- and Korina Vougiouka – guitar – based on poems by Heinrich Heine, translated by Dionisis Kapsalis at Onasis Cultural Centre
περισσότερα more


schumann-photo1850

22_01_2017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT Ο Έρωτας του Ποιητή.
Ο κύκλος τραγουδιών Dichterliebe
 των Robert Schumann και Heinrich Heine με ελληνικούς στίχους του Διονύση Καψάλη στη Στέγη
|Τραγούδι:Γιώργος Κανάρης  |Πιάνο: Peter Bortfeldt |Προσαρμογή Μουσικού Κειμένου Τάσος Ρωσόπουλος  
Song cycle Dichterliebe by R.Schumann and H.Heine,  in Greek  at Onasis Cultural Centre| translation and adjustment of poems: Dionysis Kapsalis | Voice: Giorgos Kanaris | Piano: Peter Bortfeldt | adjustment of music: Tasos Rosopoulos
περισσότερα more


mia-fora-ki-enan-kairo_cover

IAN 2017 ΕΚΔΟΣΗ | RELEASE  Μια Φορά Κι Έναν Καιρό 1
Τρία Μουσικά Παραμύθια για Αφηγητή και Ορχήστρα εγχόρδων
Κυκλοφορεί στα κεντρικά δισκοπωλεία από το Ελληνικό Σχέδιο και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το cd από την ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης – συναυλίας.
Μουσική Αχιλλέας Γουάστωρ , Κωστής Κριτσωτάκης , Τάσος Ρωσόπουλος
Κείμενα Γιώργος Κορδέλλας , Γιώργος Κοροπούλης , Κώστας Φασουλάς
Αφήγηση  Μυρτώ Αλικάκη , Αντώνης Καφετζόπουλος, Μανώλης Μαυροματάκης
Με την ΚΑΜΕΡΑΤΑ Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής
Μουσική διεύθυνση  Μίλτος Λογιάδης


OKT_2016-MART_2017 Συμμετοχή στις δράσεις  του Ελληνικού Σχεδίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Participatiοn in the actions of The Hellinic Plan in Onassis Cultural Centre

onassis-cultural-centre

Ερωτικός Λόγος
Μετσχηματισμοί Ι
Μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά
Μετασχηματισμοί ΙΙ
Μετασχηματισμοί ΙΙΙ
Μουσική στη Ματιά


nocturne-poster

22 SEPT  Ταινία | Movie Η ταινία NOCTURNE του Κωσταντή Φραγκόπουλου στις Νύχτες πρεμιέρας.
Στην αίθουσα Όπερα 1 στις 22.00. Premiere for Nocturne movie by Kostantis Frangopoulos
περισσότερα | more


papaioannou-16-site-banner7 SEPT ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT  Ψεύτες Ήλιοι και Η ομορφιά που ανθήζει , δύο κύκλοι τραγουδιών με την Θεοδώρα Μπάκα , Κορίνα Βουγιούκα , Θοδωρή Τζοβανάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας  στις 20.30 για το 17ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Εικαστική επιμέλεια Τζένη Αργυρίου, οπτικό υλικό Βασίλης Ξενιάς. Two songs circles for voice – guitar and piano with Theodora Baca, Korina Vougiouka and Thodoris Tzovanakis in Kavala’s  Archaeological  Museum- during 17th  Festival Papaioannou in Kavala at 20.30. Visuals by Tzeni Argyriou, photos by Vassilis Xenias


arion-167 AYG ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT  Ψεύτες Ήλιοι και Η ομορφιά που ανθήζει , δύο κύκλοι τραγουδιών με την Θεοδώρα Μπάκα , Κορίνα Βουγιούκα , Θοδωρή Τζοβανάκη στο Δημαρχείο Μολύβου στις 21.30 για την 5η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας Αρίων. Two songs circles for voice – guitar and piano with Theodora Baca, Korina Vougiouka and Thodoris Tzovanakis in Molyvos’ Town Hall – Lesvos – during 5th Summer Guitar Academy Arion


13174152_10153564571510770_8930358335557171862_n

29,30 JUL ΘΕΑΤΡΟ | THEATRE Μουσική για την παράσταση Η Ριμάδα η ζωή στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών_Μικρή Επίδαυρος. Music for stage, Athens and Epidaurus Festival_Little Theatre of Ancient Epidaurus Πληροφορίες details


044489-glossy-black-icon-sports-hobbies-filmmaker1-sc44JUN_2016 Ταινία | Movie Ηχογράφηση για την  μουσικής της ταινίας Nocturne, σκηνοθεσία Κωσταντής Φραγκόπουλος σε παραγωγή Bonafide Films , Boo Production.Στην ηχογράφηση συμμετέχουν οι Θοδωρής Τζοβανάκης_πιάνο,Κωστής Θέος_τσέλλο, Γιώργος Τσιατσούλης_ακκορντεόν, Κορίνα Βουγιούκα_κιθάρα, Γιάννης Αγγελόπουλος_drums και η Νίκη Μπραβάκη στο vocalise.Ηχογράφηση – Μίξη  Τάσος Μπακασιέτας. Recording Score for Nocturne movie by K.Frangopoulos, Production Co Bonafide Films, Boo Production. With Thodoris Tzovanakis_piano, Kostis Theos_cello,George Tsiatsoulis_accordion,Korina Vougiouka_guitar, Giannis Aggelopoulos_drums and Niki Bravaki in vocalise. Recording and mixing by Tasos Bakasietas


16,17_04_2016  ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT  Παραδοσιακό παραμύθι για αφηγητή και ορχήστρα. Κείμενο Γιώργος Κοροπούλης, αφηγητής Μανώλης Μαυροματάκης, Διεύθυνση Γιώργος Μπαλατσινός, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Traditional fairy tale for narrator and orchestra. Text by Giorgos Koropoulis, narrator Manolis Mavromatakis, conductor Giorgos Balatsinos, Athens State Orchestra, Onassis Culture Centre | πληροφορίες-εισιτήρια details-tickets   
Το θαρραλέο αγόρι και ο δράκος του πηγαδιού

Η μηλιά με τα χρυσά μήλα  φέρνει μεγάλη δυστυχία και θλίψη στην οικογένεια γιατί ο δράκος του πηγαδιού κάθε χρόνο αρπάζει τη σοδειά τους. Ο μικρότερος και πιο θαρραλέος γιος αναλαμβάνει να νικήσει το κακό για να ζήσουν και πάλι όλοι ευτυχισμένοι.

Ένα παραδοσιακό παραμύθι από την Θράκη με σύγχρονο έμμετρο λόγο γεμάτο μουσικές εικόνες.

Μανώλης Μαυροματάκης

Μανώλης Μαυροματάκης

mia.fora


08_04_2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT  Anorak  performed by Christina Panteli_piano and Stathis Mavrommatis_alto sax at ‘La Divina’, ATHENEUM


METASXHMATISMOI_1200x1000_OK(1)_900x750

17_03_2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT 8 νέα τραγούδια σε ποίηση Wilhelm Müller με την μετάφραση του Διονύση Καψάλη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 8 new songs based on poems by Wilhelm Müller, translated by Dionysis Kapsalis, at Onassis Culture Centre |  πληροφορίες-εισιτήρια details-tickets 


24_02_2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT  Anorak  performed by Christina Panteli_piano and Stathis Mavrommatis_alto sax at Witte Zaal ,Concervatorium,Antwerpen


243898_original

17_02_2016 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT Winterreise του Franz Schubert με ελληνικούς στίχους του Διονύση Καψάλη |Τραγούδι:Γιώργος Κανάρης  |Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος |Προσαρμογή Μουσικού Κειμένου Τάσος Ρωσόπουλος  Franz Schubert’s song cycle Winterreise in Greek  | Idea, translation and adjustment of poems: Dionysis Kapsalis | Voice: Giorgos Kanaris | Piano: Thanasis Apostolopoulos | adjustment of music Tasos Rosopoulos πληροφορίες-εισιτήρια details-tickets


NOE_2015-APR_2016 Συμμετοχή στις δράσεις  του Ελληνικού Σχεδίου. Participatiοn in the actions of Hellinic Plan 


044489-glossy-black-icon-sports-hobbies-filmmaker1-sc44AUG-OCT_2015 Ταινία | Movie Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Nocturne, σκηνοθεσία Κωσταντής Φραγκόπουλος σε παραγωγή Bonafide Films , Boo Production. Scoring for Nocturne movie by K.Frangopoulos, Production Co Bonafide Films, Boo Production 


13_09_2015 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT “Το νερολούλουδο”  στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Παπαϊωάννου στην Καβάλα με τον Μανώλη Μαυροματάκη, την Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo, την Κορίνα Βουγιούκα σε διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. ‘ Nerolouloudo’ (waterflower)  work for narrator and string orchestra in Festival Papaioannou in Kavala with M. Mavromatakis,chamber orchestra Contra Tempo, K.Vougiouka and Vl.Simeonidis.


11,12_09_2015 Εργαστήριο για την Μελοποιημένη Ποίηση, το Μουσικό Συντακτικό και το Μουσικό Περιεχόμενο στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Παπαϊωάννου στην Καβάλα. Workshop about Poetry Setting in Music and Musical Content, Festival Papaioannou in Kavala.


07-12_09_2015 Ο Ψαράς που ταξίδεψε πολύ . Εργαστήρι για παιδιά 7-12 χρονών στο 16ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου στην Καβάλα. The great fisherman trip . Workshop for children 7-12 years, Festival Papaioannou in Kavala


27/07-1/08_2015 Ο Ψαράς που ταξίδεψε πολύ . Εργαστήρι για παιδιά 7-12 χρονών στη Θερινή Ακαδημία Κιθάρας Αρίων στο Μόλυβο. The great fisherman trip . Workshop for children 7-12 years,  Summer Guitar Academy ARION in Molyvos – Lesvos


13_05_2015 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ | RADIO PERFORMANCE Ο Κολυμβητής” σε νέα ενορχήστρωση για  μια ραδιοφωνική ζωντανή μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα στις 13.00 Κολυμπούν οι Κατερίνα Τσενς_φλάουτο,Ελένη Στογιάννη_πιάνο,Αστέριος Πούφτης_τσέλλο και Αλέκος Χρηστίδης_βιμπράφωνο. “The swimmer”_new version_ in live broadcast concert in Third Program at 13.00 with Kateririna Zenz_flute,Eleni Stogianni_piano,Asterios Pouftis_cello,Alekos Christidis_vibraphone


10_05_2015  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ιανέμτα-οι ήχοι του πάρκου στο 1ο Φεστιβάλ Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Κυριακή 10 Μαϊου στις 20.00, ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ -ΟΝΑΡ new star art cinema


09_05_2015 Studio recording |”ianemta – the sound of the park”  with Korina Vougiouka_guitar, Theodoris Tzovanakis_piano and Tasos Bakasietas_sound setup


ΝΟV-DEC_2014 Επιμέλεια μουσικού υλικού, επιμέλεια και επεξεργασία ηχογράφησης για το έργο 12 παρά 12 του Δημήτρη Παπαδημητρίου – πρεμιέρα 18.12.14 Μέγαρο.Working for Dimitris Papadimitriou’s new work ’12 than 12 ‘- Score and parts refine and layout, recording editing – premier 18.12.14 Megaron Athens.


ΟCΤ_2014 Προετοιμασία των δράσεων του Ελληνικού Σχεδίου. Preparing Hellinic Plan actions


06_08 _2014 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT “Το νερολούλουδο”  στα πλαίσια της 3ης Θερινής Ακαδημίας Αρίων στο Μόλυβο με τον Μανώλη Μαυροματάκη, την Ionioan Kamerata, την Κορίνα Βουγιούκα σε διεύθυνση του Στάθη Σούλη. ‘ Nerolouloudo’ (waterflower)  work for narrator and string orchestra in 3rd Summer Guitar Academy in Molyvos with M. Mavromatakis, Ionian Kamerata, K.Vougiouka and St.Souli-conductor . πληροφορίες details


09_05_2014  RECITAL Stathis Mavrommatis, saxophone and Christina Panteli, piano. Works by C Caravasilis, M Hadjidakis, Y Constantinidis, T Rosopoulos, R Molinelli, J Matitia, P Iturralde, R R Benett, A Piazzolla.The Hellenic Centre 16-18 Paddington St, London| Details


23_03_2014 ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT  Πρεμιέρα από την Καμεράτα του  μουσικού παραμυθιού για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων ,κιθάρα και κρουστά “Το νερολούλουδο”  σε κείμενο του Γιώργου Κοροπούλη. Παραγγελία του Ελληνικού Σχεδίου. Premiere for a new work for narrator and string orchestra on order of Hellinic Plan. Πληροφορίες|Details


4-8_11_2013 Ηχογράφηση με τους Peter Ghirardini και Giovanni Prosdocimi – Realsound- τους Μύθους του Αισώπου του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Recording sessions with Peter Ghirardini and Giovanni Prosdocimi – Realsound- Aesopus tales by Dimitri Papadimitriou in Onassis Cultural Centre.


10_11_2013  ΣΥΝΑΥΛΙΑ | CONCERT Η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει το μουσικό παραμύθι “Το Βασιλόπουλο και ο δράκος” με αφηγητή τον Δημήτρη Πιατά , την Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα και τον Δημήτρη Δεσύλλα στα κρουστά στο Σταθμό του  Μετρό Συντάγματος Έναρξη στις 12.30 το μεσημέρι. |Kamerata performs “The young Prince and the Dragon”, a music fairy tale for narrator ,guitar, strings and percussions. Conductor Giorgos Petrou, Narrator Dimitris Piatas, Guitar Korina Vougiouka, Percussions Dimitris Desillas.  Syntagma Metro Station 12.30


OCT_13   Προετοιμασία των δράσεων του Ελληνικού Σχεδίου. Preparing Hellinic Plan actions


SEPT_13Παραγωγή και επεξεργασία για την ηχογράφηση του πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη. Production and edit for Thodoris Tzovanakis’piano recording


logo b color

 

Leave a comment